Mystery Room Games hos Escape Room

Oplev de gådefulde mysterie rum hos Escape Room by Midgaard Event. Escape Room er et spændende mystery room game, hvor jeres mission er at finde nøglen til den hellige gral og finde exitkoden til gåderummet. For at klare jer gennem opgaverne skal i samarbejde og tænke kreativt, og spillet byder på masser af overraskelser undervejs. Vi har 3 ens Da Vinci mystery room games i København, så I kan være op til 3 grupper samtidig der konkurrerer. Perfekt til teambuilding, polterabend eller venner og familie.

Hvad er mystery room games ?

Der findes mange navne for Escape Rooms, og mystery room games er bare ét af dem. Internationalt kaldes genren for escape rooms eller live escape games, men i Danmark bliver ordet mystery room games også ofte brugt. Konceptet er det samme. Du bliver lukket inde i et gådefuldt rum fyldt med opgaver, og du og dit team har 60 minutter til at løse mysteriet og undslippe, inden tiden løber ud.

Hjælp til Booking?
Ring 41 44 66 99
eller skriv til hello@escaperoom.dk

Escape Room er fyldt med mystery room opgaver, gåder og scenografi

Escape room Game København
Escape Room Trustpilot

Gådespillenes udvikling

1. generation mystery room games: PC spillet bliver levende

Mystery Room Games stammer oprindeligt fra Japan, hvor spillet “Crimson Room” udkom i 2004 som computerspil. Målet var at undslippe et 3D skabt rum, hvor man kunne finde mønstre og nøgler, og åbne bokse og hemmeligheder. Senere levendegjorde et par japanere konceptet, hvor de i et enkelt værelse fandt møbler og kreerede nogle simple mensa-gåder, og herefter tog det fat. Genren mystery room game fik for alvor liv, da ungarske entusiaster opførte nogle af de første europæiske spillerum. Det blev et kæmpe hit, og Østeuropa og særlig Budapest er i dag fyldt med mystery room games i alle størrelser, temaer og kvaliteter.

2. generation mystery room games: Elektronik og effekter

I løbet af 2013-2016 tog genren for alvor fat. Worldwide er mængden steget fra omkring 200 mystery rooms i 2012 til mere end 6000 i 2017. Selve designet af spillene er gået fra at indeholde gåder, koder og nøgler, til at indeholde elektroniske udfordringer, fysiske lege, interaktiv scenografi og teater. Fantasien sætter ingen grænser. Escape Room by Midgaard Event er et eksempel på et mysterie spil hvor en stor del af effekter og fortælling er inkluderet, så løsningen i spillet ikke alene er koder og nøgler.

3. generation mystery room games: Hængelåsen på retur

Fra 2016 er udviklingen af mystery room games blevet endnu bredere. Tivolificeringen har taget fat. Dvs. forskellige genrer er sammensmeltet eller lapper ind over hinanden. Koder og nøgler er ikke længere en forudsætning for spillene, og det er blevet en hypet trend at designe mystery room games, hvor der ikke er én eneste kode eller nøglelås til stede i spillet. De 60 minutters spil har fået konkurrence af beslægtede genrer, som efterhånden inkluderer elementer kraftigt inspireret af mysterierne, fx sommerlande, film og tema-udstillinger, messestande, virtual reality, kunstudstillinger og rekrutteringsforløb.

4. generation mystery room games: Sammensmeltningen

Der diskuteres hvad 4. generation skal dække over, men inden for et års tid er der formentlig kommet en konsensus.